Ökad jämställdhet inom Stockholms livemusik

En förstudie t.o.m. våren 2019

Med stöd av Stockholm Stad

Vad sker

Meramusik undersöker nu representationen av kvinnliga musiker på Stockholms mindre musikscener. Vi vill se om vår metod även kan möjliggöra att fler konsertarrangörer inför en plan för jämställdhet.

Hur görs det

Stockholms konsertarrangörer medverkar genom att lägga upp sina spelningar på vår webbtjänst och visar sitt deltagande för de bokade artisterna. Artisterna markerar medlemmarnas könsidentitet via sin profilsida. (Endast ett underlag, ej personuppgifter).

Varför detta sätt

Vi tror att enkla tekniska lösningar både kan underlätta konsertarrangörers jämställdhetsplaner och inspirera att andra att vara med. I denna förstudie ställs inga krav, istället visar vi hur frågan har arbetas med visa på konsertarrangörernas intresse för framtiden.

Medverkande konsertarrangörer just nu är:
Choco Canel
Devolution