John Runefelt - Keyboard & Sång
Abel Haile - Altsax & Sång
Abel & John - bas, trummor, percussion o gitarr m.m (backtracks)

Genrer: Jazz, Reggae, Soul

Ambis Swingband har riktat in sig på att spela traditionell swingmusik i en sättning med fyra blås plus komp. 

Vi har inspirerats mycket utav Stockholm Swing Allstar som spelar med ungefär samma sättning. Alla musiker har gått/går på musikhögskolan och är ute professionella  frilansmusiker. 

Vi spelar gärna till dans med storbandskänsla, tillexempel lindy hop eller liknande.

Genrer: Jazz, Swing, 30's and 40's swingmusic, Bigband, Storband

Under vinjetten fun, sexy, cool jazz har Aurora Brännström Trio under senare år skapat sig ett namn som uttolkare av klassisk jazzmusik i personliga och avskalade tolkningar. Vår musik är lättillgänglig men aldrig banal och vi flirtar ständigt med en retrojazzig estetik såväl i arrangemang som i scenisk stil. Trion består av den delikata vokalisten Aurora Brännström, den lyhörde pianovirtuosen Ludvig Lundgren och, inte minst, den närmast ostoppbara basisten Mårten Korkman.

Genrer: Jazz

Combo de la musica har ett sound som är både nytt och gammalt, både explosivt och lyhört, både coolt och hett. Bara en sak är säker; ingen kommer att stå still. Med influenser från afrobeat, Motown, salsa, jazz och boogaloo är Combo de la Musica ett band som gör skäl för sitt namn. Och med den oefterhärmeliga Kristin Amparo i spetsen har de en röst som garanterar att träffa rätt in i hjärtat.

Genrer: Jazz, Soul, Salsa, Boogaloo

Med ett elektroakustiskt sound som placerar honom vid soulens yttre gränser, nånstans mellan tidig nittiotalshiphop, jazz, funk och psykedelia, har Dim Out klivit in på den svenska undergoundscenen. 

 

Genrer: Experimental Soul, Jazz, Funk, Soul

Spelar all sorts musik för festvåning eller konsert. Bred repertoar. Professionellt!

Genrer: Klassisk musik, Jazz, folkmusik, Pop, evergreens, Visor

Singer songwriter from Stockholm Sweden. Writing about the world and my everyday life. 

Genrer: Pop, RnB, Jazz

Johannes Gammelgaard är en dansk saxofonist som sen januari 2017 har bott och studerat i Stockholm. Med sig har han tre erfarna och lekfulla unga musiker från Stockholms jazzscen.

Kvartetten är bildad efter förebilder som Ornette Coleman Quartet och Jesper Zeuthen PLUS och spelar egna låtar som mest liknar dansk folkmusik och psalmer, men också lånar element från sydafrikanska hymner och amerikansk frijazz. I en blanding av skrivna och improviserade stycken kommunicerar musiken glädje, kärlek och vemod, och de sångbara melodierna sitter kvar i såväl huvud som hjärta långt efter att en hört dom.

I november 2017 släppte Johannes sin debutskiva “Kærligheden” med oktetten...

Genrer: Jazz, folkmusik

Den 17 maj släpps nya singeln Sista Slaget, och under 2016/2017 kommer vi att spela in våran debutplatta! Stay tuned! // Tobias


"Med ärliga berättelser från livets med och motgångar kombinerar NONSENS det bästa från svensk pop och jazz. Tillsammans skapas en sprudlande och hoppfull upplevelse om att våga, trots att man känner sig otillräcklig. Texter med utgångspunkt ur ett självförminskande, skildrar resan till självförverkligande inramade i talande melodier och innovativ musik."

Tobias Johansson är sångare, pianist, låtskrivare, arrangör och producent till NONSENS. Influerad av svensk popelit samt den mångsidiga jazzvärlden ramar han in lätt-tillgängliga...

Genrer: Pop, Jazz, Akustisk, Soul

© Copyright MeraMusik

website by Coloredweb