Astrakhan

Astrakhan startade upp våren 2013 och släppte sitt debutalbum Retrospective under hösten samma år. Recensionerna var överlag mycket bra. Bl a belönade Sweden Rock Magazine debuten med 8/10 och beskrev musiken som "själfylld hårdrock, mörk men ändå upplyftande".

Astrakhan består av rutinerade musiker som de senaste 10 åren stått på de internationella scenerna, bl a med Pain of Salvation, Royal Hunt, House of Shakira och Misth. Sångaren Alex Lycke har i sin tur sjungit huvudrollerna i de stora musikalerna på Europas teaterscener.

Astrakhan fungerar lika bra på stora scener som i små, avskalade sammanhang.

Till hösten 2015 är det dags för album nummer två för...

Genrer: Hardrock, Artrock, Progrock, Prog, Classic Rock

Diamond Bullet är ett Sleazeband med bas i Eskilstuna, med medlemmar från både sagda stad och Stockholm. Ett gäng grabbar och en brud som skriver och framför den musik som de skapat tillsammans, med högsta volym och energi på scenen!

Genrer: Hardrock, Sleaze Metal

Freddie Brox är ett band som började i småstaden Sala och där spelade de på alla scener som är möjligt runt om i både Sverige och Norge för att få till den stora drömmen om att bli profisionella musiker. Bandet spelar hårdrock som känns ända in i benet och efter ett gig med de här grabbarna så garanteras rufsigt hår och utsmetat smink.

Genrer: Hardrock

Hårdrock för Helvete är bandet som kommer krossa din kväll med de tuffaste låtarna av de ballaste banden.

Scorpions? KISS? Thin Lizzy? Ozzy? Du kommer få höra allt och mycket mer.
Med det bästa från 70- och 80-talets hårdrock så garanteras du en tidsmaskin som spiller ut ölen, spärrar nacken och garanterar ett tjugo över tre-ragg i skinnväst.

Bandets medlemmar:

Henke: Sångare och charmör. Då han inte smälter hjärtan på charterns karaoke så återfinns han även i ACDC-tributen Ase Dase. Längre än Angus Young och Bon Scott tillsammans!

Vidar: Gitarrist och omogen man. Utbildad svagströms-elektriker med en fäbless för snabba solon och rosa...

Genrer: Hardrock, Covers

I en allt mer uniform värld där dårskap förvisats till skuggorna och måttlighet perpetueras in absurdum, verkar de för att vederkvicka en ständigt bleknande tillvaro.
I en oupphörlig kamp mot det förutsägbara och mediokra, söka de sprida sina bakåtblickande, men alltjämt nydanande alster till massorna.

R/C Sideburns är ett hårdrocksband med medlemmar från olika delar av bergslagen men med bas i Lindesberg.

Genrer: Hardrock

Rebel Mistress är ett kvinnofrontat rockband från Stockholm med influencer av Mötley Crüe, Guns N' Roses mm. Formades 2014 och släppte sin debut-EP på Spotify och Itunes sommaren 2015. 

http://www.rebelmistress.com

Genrer: Hardrock, Rock

Fundamentet till Zitters självproklamerade sound, vultureistic beak n’ roll machine music, är 70- och 80-talens riffstinna hårdrock och melodiösare punk. Vurmen för elektroniska ljud och gamen som emblemdjur fullbordar förklaringen till soundet.


På den senaste EP:n droppeD (2019), fortsätter Fred Z (sång/bas), B Gustaf (gitarr) och mjukvaru- trummisen Macalico Adee att leverera färgstark, energisk, medryckande och taktfast hårdrock utan att darra på manschetten när det är dags för lugnare tongångar. Samtidigt avslöjar plattan plektrum som flaxar med tyngre och mäktigare vingslag.

droppeD släpps enbart digitalt på bandets etikett Vulture Nest Productions och...

Genrer: Hardrock, Punk

© Copyright MeraMusik

website by Coloredweb