Anna Ekborg är en utav den yngre generationens folkmusiker som, utöver sina studier på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, just nu etablerar sig på folkmusikscenerna både som soloartist och ensemblemusiker. 

Folkmusiken har alltid varit en stor del i Annas liv, hon växte upp med musik i familjen och blev redan vid tidig ålder delaktig i folkmusiksamanhang. Den traditionella musiken från Dalarna där Anna växte upp har alltid inspirerat henne och format henne som musiker. 

Genom sina lärare och gamla arkivinspelningar bär Anna med sig en otrolig låtskatt och hon arbetar ständigt med att hitta nya influenser, utforska ytterligheter och sätter sin personliga prägel på den...

Genrer: folkmusik

Spelar all sorts musik för festvåning eller konsert. Bred repertoar. Professionellt!

Genrer: Klassisk musik, Jazz, folkmusik, Pop, evergreens, Visor

Johannes Gammelgaard är en dansk saxofonist som sen januari 2017 har bott och studerat i Stockholm. Med sig har han tre erfarna och lekfulla unga musiker från Stockholms jazzscen.

Kvartetten är bildad efter förebilder som Ornette Coleman Quartet och Jesper Zeuthen PLUS och spelar egna låtar som mest liknar dansk folkmusik och psalmer, men också lånar element från sydafrikanska hymner och amerikansk frijazz. I en blanding av skrivna och improviserade stycken kommunicerar musiken glädje, kärlek och vemod, och de sångbara melodierna sitter kvar i såväl huvud som hjärta långt efter att en hört dom.

I november 2017 släppte Johannes sin debutskiva “Kærligheden” med oktetten...

Genrer: Jazz, folkmusik

“Ett stor buffé med egenskrivna rytmer blandat med episka folksånger och över hela det dignande bordet hänger girlander av improvisation, lek och skicklighet.”

                                                   Sara Parkman 

 

Genrer: folkmusik

© Copyright MeraMusik

website by Coloredweb