Astrakhan

Astrakhan startade upp våren 2013 och släppte sitt debutalbum Retrospective under hösten samma år. Recensionerna var överlag mycket bra. Bl a belönade Sweden Rock Magazine debuten med 8/10 och beskrev musiken som "själfylld hårdrock, mörk men ändå upplyftande".

Astrakhan består av rutinerade musiker som de senaste 10 åren stått på de internationella scenerna, bl a med Pain of Salvation, Royal Hunt, House of Shakira och Misth. Sångaren Alex Lycke har i sin tur sjungit huvudrollerna i de stora musikalerna på Europas teaterscener.

Astrakhan fungerar lika bra på stora scener som i små, avskalade sammanhang.

Till hösten 2015 är det dags för album nummer två för...

Genrer: Hardrock, Artrock, Progrock, Prog, Classic Rock

Gustafs Dagar bildades våren 2015 och släppte sin debutskiva helt i egen regi och precis före jul samma år. Texterna är bakåtlutat reflekterande men musiken obestridligt dansant. De avnjuts bäst live när de fläskar på med blås, körer och så många gitarrer att det nästan är löjligt.

Genrer: Pop, Classic Rock, Indie Pop, Indie Rock, Visor

RMF spelar covers på straight fartig rock från 70- och 80-talet. Fina låtar som redan satt sitt spår i rockhistorien. Covers på legender som Micke Rickfors, Neil Young, ZZ-Top, Bryan Adams, Bachman Turner Overdrive, Tom Petty, AC/DC, Molly Hatchet, The Clash, Beatles och Pugh. Faktiskt fler och fler egna låtar också men de har ju inte satt några avtryck i rockhistorien....

Stilen är lite yvigt rustik. Mer känsla och fart än förfining. Mer hyvelbänk än soffbord. Så som bra rock ska vara.

RMF undrar ni? Det kom till som en akronym på något som man inte kan skriva i tryck men namnet blev kvar så .... Riktiga Män Får? Ja, absolut! Riktiga Män Får!

 

/Gus, Bas...

Genrer: Classic Rock, Blues Rock

The Outdoor Beat består av Johan Forsberg på sång och gitarr, Markus Falkman på lead-gitarr, Linn Fijal på bas och Joakim Jägerhult på trummor. Det förekommer även att vi tar oss an andra instrument såsom munspel och piano. Vi är alla i 20-årsåldern och är hemmahörande  i olika delar av Storstockholm. 

Att precist försöka kategorisera musik tar bort en del av charmen men de säger att vi spelar rock. Men våra musikaliska ögon ser sig ständigt omkring efter något vackert. Vi kan inte avslöja exakt vad vi gör eller vart vi strävar, det vet vi knappt själva. Men vår okunskap och förvirring framförs med intensitet och autenticitet. 

Vi drar oss inte för att prova på genrer...

Genrer: Rock, Hard Rock, Classic Rock

© Copyright MeraMusik

website by Coloredweb