Skandinavien i allmänhet och Sverige i synnerhet har länge varit ledande när det gäller att exportera musiktalang internationellt, men en ung singer-songwriter som Aron Blom är inget man stöter på lika ofta: hans vackra och naturligt melankoliska röst lämnar få oberörda. Som son till en av medlemmarna i Weeping Willows och en av Sveriges mest etablerade sångerskor har musiken alltid varit en naturlig del av hans liv, i många olika former. Hans debutsingel som soloartist Low Low Low är en akustisk pop-komposition klädd i elektronisk kostym. Bloms musik rymmer många olika emotionella nyanser och bär likheter med artister som James Bay, Rag’n’Bone Man och George Ezra.

Aron...

Genrer: Singer-Songwriter, Folk, Epic pop, Country, americana, Blues

Boulevarder av glas spelar Emma Augustssons visor på svenska. Någon lär ha sagt: "Med texter som kan få den mest inskränkta surkart att bli eftertänksam för en stund och melodier som inte tar några omvägar till hjärtat lämnas ingen oberörd av Emmas musik."

Genrer: Acoustic, Blues, Classical, Electronic, Folk, Singer-Songwriter

Med referenser som Daniel Norgren och Lana Del Ray bjuder Hello Ocean på en spännande 
mix av pop och americana, med mörka, men hoppfulla toner. Med raka,tänkvärda texter som 
träffar rakt i hjärtat, lämnas lyssnaren sällan oberörd. Efter en intensiv turnésommar 2018 har 
Hello Ocean under vinter och vår arbetat med sitt debutalbum som släpps under hösten 2019! 


”(…) Hello Ocean måste vara det bästa som hänt svensk musik dom senaste åren.
Alltså, som Stina Svensson sjunger. Jag har sagt det förut och säger det igen. Hon
skulle kunna recitera telefonkatalogen och få det att låta som poesi. Jag saknar ord.
Ser mycket fram emot deras...

Genrer: Pop, Singer/Songwriter, Blues, Country

Spelar musik.

Genrer: Rock, Folk, Blues, Pop

Bakom namnet Slowman döljer sig gitarristen, sångaren och kompositören Svante Törngren som släppte sitt första egna album 2008. Det mottogs med stor entusiasm och följdes snabbt av fler. Idag har Slowman gett ut fem egna album och spelar live i olika konstellationer.

Första albumet kom efter en lång tystnad sedan Svante Törngren lämnat skivbranschen i vredesmod i mitten på 1980-talet. Istället ägnade han sig  bara åt cover-spelningar och blev en välbekant profil på Stockholms pubscener; bland annat uppmärksammad för sina Hendrix–tolkningar.

Men sakta växte högen av egna låtar i skrivbordslådan och efter 24 år var det...

Genrer: Blues, americana, root

Spader Jazz spelar New Orleans Jazz, Blues, Ragtime, stomps, tradjazz, dixie

Genrer: New Orleans Jazz, dixieland, tradjazz, Blues, evergreens, stomps

The Unkool Hillbillies från Uppsala/Stockholm spelar fartfylld 50's rock'n'roll/blues/rythm&blues med skönt sväng och glimten i ögat. Bandet spelar över hela Sverige på musikpubar, radiostationer och festivaler samt diverse privata tillställningar och företagsfester. Bandet har förutom i Skandinavien också spelat i flera andra länder runtom i Europa och hösten 2010, efter framgången med CD:n Evil Timesgjorde man en omfattande USA-turné.

Bandet bildades hösten 2002 och hade ett år senare vid sidan av det uppmärksammade albumet Right To Rumble också hunnit medverka på några samlingsskivor. Våren 2005 släpptes andra CD:n Unkool and Proud!. Med den CD:n...

Genrer: Rock n' Roll, Rockabilly, Blues, Rock n’ Roll

© Copyright MeraMusik

website by Coloredweb