Woolfish

Artist

Ursprung: 
Stockholm
Startade: 
2011
Genrer: Indie
Musiker: 
Samuel Heiligers
Joakim Wiik
Jesper Hättander
Gabriel Von Essen
Mette Sjögren

Beskrivning: 

Med ett modernt elektroniskt rocksound bygger Woolfish upp en medryckande futuristisk ljudbild där vocoders blandas med retro-synthar och live-instrument. Bandmedlemmarna Samuel Heiligers och Joakim Wiik, som även skådespelar i bandets musikvideo No Matter Of Sniff, bjuder alltid på en energisk liveshow fylld av slagkraftiga riff och oemotsåndliga beats som bara måste upplevas på plats. 

Den crowdfundade musikvideon till No Matter Of Sniff har skapats av producenterna T7Production, som har miljontals visningar på YouTube och de senaste veckorna uppmärksammats i tysk rikstäckande TV, BILD.de samt internationella medier som Entertainment Weekly för sin Star Wars-fanfilm. 


Woolfish bildades 2011 när Samuel Heiligers och Joakim Wiik pluggade tillsammans. De fann varandra genom en ömsesidig respekt för den andres musikskapande. Samuel har spelat indiepop som medlem i bandet Monde Yeux och Joakim postrock i Moonlit Sailor. Med influenser från olika musikaliska bakgrunder har de skapat något nytt och unikt tillsammans.

Woolfish har tidigare släppt tre singlar och skrivit soundtrack till independentfilmen ”You Never Know”.

https://open.spotify.com/artist/3i8P8u5NWqYuxG652In7bu


© Copyright MeraMusik

website by Coloredweb