Samson for President

Artist

Ursprung: 
Stockholm
Startade: 
2007
Genrer: Soul, Hip-Hop, Pop och Rock
Musiker: 
Martin Bejarano Wahlgren
Sång, Piano, Gitarr

Beskrivning: 

Samson for President är Martin Bejarano Wahlgren.  Artist, sångare, låtskrivare, producent och har en rad samarbeten i ryggen med bl. a. Mohammed Ali, Carlito, The Salazar Brothers, Seinabo Sey och Malena Uamba. Hans texter och melodier har blivit hyllade av bl. a. Ebbot Lundberg från Soundtrack Of Our Lives och när den amerikanske nysoullegenden Raphael Saadiq gästade Stockholm agerade Samson support. En musiker som gör nästan allt själv och som är, som Mats Nileskär uttryckte det i P3 Soul; ”en viktig del av den nya svenska soulvågen”. 

Den första demoskivan kom 2007 och hette "Kibiriti" som på det östafrikaska språket swahili betyder tändsticka. Albumet kom till efter det att Samson bott i Tanzania och haft ett musikaliskt utbyte med flera Tanzanska musiker. Demo-albumet är ett akustiskt souligt verk av en inspirerad ung musiker.

2015 - Samson For Presidents nya album Sisyphus handlar om den inre kampen med att vara människa. ”Temat på skivan kretsar kring det storslagna i att inte ge upp. Det är vad jag tycker är det vackraste hos männi- skan; hennes förmåga att ställa sig upp igen och fortsätta. Maskineriet på insidan som liksom bara rullar på trots att utsidan gett upp för länge sedan. Det känns som om jag har träffat mycket människor den senaste tiden som upplevt så mycket att det är helt osannolikt att de fortfarande ens står upp. Men de gör det ändå. De fortsätter. Det kanske kan låta mörkt, men det är otroligt vackert.”© Copyright MeraMusik

website by Coloredweb