The Outdoor Beat

Artist

Ursprung: 
Stockholm
Startade: 
2013
Genrer: Rock, Hard Rock och Classic Rock

Beskrivning: 

The Outdoor Beat består av Johan Forsberg på sång och gitarr, Markus Falkman på lead-gitarr, Linn Fijal på bas och Joakim Jägerhult på trummor. Det förekommer även att vi tar oss an andra instrument såsom munspel och piano. Vi är alla i 20-årsåldern och är hemmahörande  i olika delar av Storstockholm. 

Att precist försöka kategorisera musik tar bort en del av charmen men de säger att vi spelar rock. Men våra musikaliska ögon ser sig ständigt omkring efter något vackert. Vi kan inte avslöja exakt vad vi gör eller vart vi strävar, det vet vi knappt själva. Men vår okunskap och förvirring framförs med intensitet och autenticitet. 

Vi drar oss inte för att prova på genrer eller idéer långt utanför rockens komfortzon. För oss är det en självklar del i den kreativa processen. För att skapa något nytt måste man våga prova något annorlunda. Eftersom alla bandmedlemmar har vitt skilda influenser finns det alltid en alternativ vinkel på en låt. Våra influenser rör sig från reggae (Wailing Souls), funk (Funkadelic, Galactic), punk (The Clash), progressiv rock och psykedelia (Jethro Tull, Pink Floyd, the Doors). De främsta influenserna är de som vi alla i bandet delar, Rival Sons, Black Crowes, Pearl Jam och Temperance Movement. 

The Outdoor Beat föddes en novemberkväll 2012 på puben Carmen på Södermalm när Markus och Johan båda hade gått dit för att träffa ett band som letade efter en gitarrist. Under kvällen visade det sig dock att Markus och Johan hade mer liknande visioner än det band de båda sökte till. Idén till att starta ett band tillsammans nämndes. På väg till tunnelbanan så bestämdes det att ett försök skulle göras. Ett par månader senare hade Joakim säkrat sin plats på trumtronen. Sen följde en Spinal Tap-liknande omsättning på basister innan vi hittade Linn. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!   

I december 2014 släpptes debut-EP:n med låtarna Live Forever, Comfort Strike, Human Autostrada och en unplugged akustisk variant av The One Who’s Late. Samtidigt planeras nya inspelningar, material finns så det räcker och blir över samtidigt som mer skrivs hela tiden.© Copyright MeraMusik

website by Coloredweb