Maja-Karin Fredriksson

Artist

Ursprung: 
Göteborg
Startade: 
2016
Genrer: Pop och artpop
Musiker: 
Maja-Karin Fredriksson
sång, gitarr, piano
Lovisa Samuelsson
sång, cello, piano
Frida Thurfjell
saxofon

Beskrivning: 

Maja-Karin Fredriksson är en sångerska och musiker från Göteborg. I februari 2018 släpptes EP:n “Jag Begär Bara Havet” där hon tolkar västkust-poeten Ebba Lindqvist. Skivan består av starka, stämningsfulla och melankoliska poplåtar som går rakt in i lyssnarens hjärta.

Det finns ett vemod och en svärta i många av texterna på ”Jag begär bara havet” som förstärks av Maja-Karins röst. Stråkar, flöjter och en rad andra instrument skapar en suggestiv stämning i symbios med sången. De avskalade kompositionerna är skrivna av Maja-Karin själv och produktionen är gjord i klassiska Göteborgsstudion Nacksving av hyllade Anders Lagerfors. Vi möter en ljudbild som påminner om Amason, Dungen och den svenska musikscenen i början av sjuttiotalet – organisk och levande, analog och mjukt välkomnande.

Under 2017 och 2018 turnerar Maja-Karin med den pop-poetiska föreställningen “Jag Begär Bara Havet” där musiken varvas med berättelser om Ebba Lindqvist spännande liv och Maja-Karins egen relation till lyriken. Det är en föreställning om sprängande längtan, att våga vara sann mot sig själv och följa sitt hjärta. Sången och musiken vittnar om en återhållen passion, något som lurar under ytan. Trots och melankoli färgar stämningen när havet och kastvindarna blir förlösande naturkrafter att svepas med i.

Maja-Karin Fredriksson sjunger samt spelar gitarr, klaviatur och trombon. Hon har framträtt på allt från festivaler och större scener som Stora Teatern i Göteborg till bibliotek, kyrkor och klubbscener som Pustervik, Oceanen och Nefertiti. Förutom sitt soloprojekt är hon en del av indie/folk-duon Castlewoods som släppte albumet Penguin 2017. © Copyright MeraMusik

website by Coloredweb