KAINOABEL

Gitarr
Joel Danielsson
Trummor

Beskrivning: Ursprungligen en intern fanclub för Teenage Mutant Ninja Turtles, bildad 1991, började de fem Robertsfors-vännerna snart att fokusera helt på musik och hade 1992, vid 11-12 års ålder, blivit KAINOABEL. De skivdebuterade 1994 med EPn Sounds like sushi och blev uppmärksammade i press och media i samband med en rad kyrkbränningar, sångaren Alexander Shalan Ottossons självmord och kanske framför allt när gitarristen Sebastian Nylin år 1993 knivmördades av Simon Svedmyr, basist i samma band. Mycket av bandets tidiga utveckling utgjordes av sena planeringsmöten mellan Jacob, Joel och Sebastian på en Sinclair-bensinstation där Sebastian jobbade nätter. Från starten på de små klubbarna i New York till utsålda arenor världen över har KAINOABEL gömt sig under sitt stjärnprydda alter ego Starchild. Ingen har kommit dom in på skinnet. Förrän nu. KAINOABELs resa från ett smutsigt garage i Los Angeles till scener på världens största arenor har varit episk och ofta traumatisk. Det är utan tvekan en av de största rocknroll-sagorna.