Davio DI

Genrer: RnB, Pop, Electronic Dance Music, Electropop, Dance och afrobeats
Musiker:
Davio DI

På Kreol skulle han kallas en "ti garcon chelbè" (vad betyder det, ordagrannt? Det är ovanligt med è i slutet av ord. Ska det inte vara é?), på engelska är han en ”Swehatian”, och på svenska är han Davio DI, en visuellt anslående och dansant pop-artist.

Med sin musik vill han upplysa, berätta och bearbeta saker som han själv varit med om. Han vill stå upp för dem som inte har möjlighet, eller saknar rättighet, att tala. Som icke-straight och icke-vit person hämtar han sin inspiration från olika delar av det svenska samhället, från olika delar av världen och från sina egna rötter i Haiti. I sina låttexter blandar han svenska och kreol.

Davio DI flyttade till Sverige från Haiti som 13-åring. Han har alltid haft en passion för att stå på scenen och som 15-åring började han utbilda sig till dansare i förorten Husby, norr om Stockholm. Dans och artisteri var inte uppskattade yrken i hans familj, men han gick ändå sin egen väg, utbildade sig vidare och turnerade med kända artister i Sverige och Europa, och idag syns han på de stora svenska musikalscenerna. Davio DI har jobbat både utomlands och i Sverige, som sångare, musikalartist, dansare och skådespelare.

Hans musik är väldigt dansvänlig, klubbig och ha även lugna RnB/pop låtar.
Hans tidigare singlar så som ’Irresistible’ ’Let It Go’ har spelats på P3club och har varit mycket uppskattad. 'Let It Go' har även spelat flitigt utomlands.

Han har nyligen släppt flera nya låtar, senaste singeln heter ’Hundarna’.