Bird Palace

Artist

Ursprung: 
Stockholm
Startade: 
2012
Genrer: Indie Rock, Psychedelic, indiepop och Alternativ
Musiker: 
Isak Löb
Bas
Douglas Drvota
Synth, Sång
Ludwig Snellman
Elgitarr, Synth
Fredrik Hollsten-Martinez
Lead Guitar
Adam Karlsson
Trummor

Beskrivning: 

Sedan starten 2012 har Bird Palace etablerat sig som ett lovande band inom den svenska indierockscenen. Gruppen levererar en uppsjö av bittersöt pop med ”synth-hookar” och ”The Strokes” orienterade gitarrslingor som berättar om situationen i hemstaden under en tid då bandet växte upp tillsammans. Stockholmskvintetten skapade sig tidigt en relation till sin publik och har med ett starkt driv fortsätt bygga sina egna förutsättningar för att förmedla låtar och nå ut till omvärlden. Minnesvärda spelningar har avverkats på en rad olika klubbar runt om i Sverige bl.a. på det legendariska “The Brewery” i Borlänge. 

”Vi bor ihop, vi äter ihop och vi spelar ihop. Det kan vara otroligt intensivt fast också otroligt inspirerande. Spela live och arbeta mer i studion med vårt kommande debutalbum är det bästa som finns just nu. Att det finns folk runtom i världen som har visat uppskattning för vår musik i och med släppet av vår singel senaste singel “Mogambo” är overkligt, men kul!”

2016 släpptes den första singeln som producerats av Erik Berglund (Skraeckoedlan, Maria Leck, Good Harvest).

Bird Palace jobbar nu med sitt kommande debutalbum där de kommer fortsätta samarbetet med Erik Berglund.

Bandet är hoppfulla inför framtiden inom indierockens universum och hoppas vinna fler hjärtan och föra folk samman med sina välljudande pop-grooves. 

Diskografi

2016 Mogambo (Singel)
2016 Mogambo (Musikvideo)


birdpalace.band@gmail.com© Copyright MeraMusik

website by Coloredweb