Aron Blom

Artist

Ursprung: 
Stockholm
Startade: 
2019
Genrer: Singer-Songwriter, Folk, Epic pop, Country, americana och Blues

Beskrivning: 

Skandinavien i allmänhet och Sverige i synnerhet har länge varit ledande när det gäller att exportera musiktalang internationellt, men en ung singer-songwriter som Aron Blom är inget man stöter på lika ofta: hans vackra och naturligt melankoliska röst lämnar få oberörda. Som son till en av medlemmarna i Weeping Willows och en av Sveriges mest etablerade sångerskor har musiken alltid varit en naturlig del av hans liv, i många olika former. Hans debutsingel som soloartist Low Low Low är en akustisk pop-komposition klädd i elektronisk kostym. Bloms musik rymmer många olika emotionella nyanser och bär likheter med artister som James Bay, Rag’n’Bone Man och George Ezra.

Aron är även en etablerad låtskrivare med flera Skandinaviska hits på sin resumé och debutsingeln Low Low Low är skriven tillsammans med Jake Mason från den australiensiska funk-trion Cookin’ On 3 Burners (bandet bakom den gigantiska globala hiten This Girl). De två låtskrivarna hittade varandra i textens tema, vilket kan beskrivas som hoppfullt melankolisk: en bitterljuv reflektion över det kaotiska tillståndet i världen just nu. 

- Det finns mörker i allt, men också ljus. Förutom kanske i svarta hål. "When the heaven drops, up and down, inside out, then we go low"I runda slängar betyder det att när skiten träffar fläkten, så kommer vi anpassa oss, och jobba utifrån de förutsättningar vi har. Det är också en vridning av Michelle Obamas citat "when they go low, we go high". Ja tänker, om högt inte längre är ett alternativ, så får vi väl gå lågt, förklarar Aron.© Copyright MeraMusik

website by Coloredweb