Policy

Våra policies är att:

Alla artister ska få möjlighet till ersättning för sina framträdanden.

Alla, oberoende av kön, kulturell bakgrund eller sexuell läggning, ska ges möjlighet att marknadsföra sin musik.

Vi tar bort material från webbplatsen som anses kränkande, nedvärderande, rasistiskt eller sexuellt stötande.

Användarvillkor

1. Allmänt

1. För er som har skapat ett konto hos Meramusik finns följande profiler och användarvillkor. Fans/Publik (2) Artist (3) Klubb (4) Scen (5)

2. Publicerat innehåll - Meramusik tar ej ansvar för vad som publiceras av användarna i form av musik, text eller bild. Det finns däremot material vi inte tillåter och ber er att inte publicera.

3. Otillåtet material – Det är material som anses vara kränkande, nedvärderande, rasistiskt eller sexuellt stötande. Texter och material som inte accepteras av Meramusik kommer att plockas bort så snart de upptäcks.

4. Texter och material som finns på sidan får ej laddas ner och användas i kommersiellt bruk.

5. Konto – En användare måste ha giltig e-postadress. Vi måste kunna kontakta er vid behov.

6. Användarvillkoren kan komma att ändras utan föregående meddelande.

7. Endast de som ansvarar för en artist, klubb eller scen får skapa en profilsida.

2. Fans/Publik

1. Till Fans/Publik räknas ni som har skapat ett konto men ej skapat en profilsida som Artist, Scen eller Arrangör.

2. Texter och material som finns på sidan får ej laddas ner och användas i kommersiellt bruk.

3. Artist

1. Profil - För att få skapa en artistprofil måste du vara delaktig i bandet/artisten, antigen som medlem eller manager, eller liknande.

2. Profilnamn – Det är ej tillåtet att skapa en profil med ett artistnamn som man själv ej använder. De kommer att plockas bort om det bedöms att registreringen är felaktig.

3. Spelningar – Det är ej tillåtet att skapa spelningar som inte existerar. De kommer att plockas bort om det bedöms att spelningarna är felaktiga.

4. Scen

1. Profil – För att få skapa en scenprofil måste du vara ansvarig för eller arbeta för musikscenen. Kontroll av rättighet kan komma att ske i tveksamma fall.

2. Profilnamn - Det är ej tillåtet att skapa en profil med ett scennamn som inte finns. De kommer att plockas bort om det bedöms att registreringen är felaktig.

3. Spelningar - Det är ej tillåtet att skapa spelningar som inte existerar. De kommer att plockas bort om det bedöms att spelningarna är felaktiga.

5. Arrangör

1. Profil – Bara personer som är verksamma/ansvariga för arrangören/klubben får registrera sig som Arrangör/Klubb. Kontakt kan komma att tas med ansvariga för att kontrollera rättigheterna.

2. Profilnamn - Det är ej tillåtet att skapa en profil med ett klubbnamn som man själv ej använder. De kommer att plockas bort om det bedöms att registreringen är felaktig.

6. Spelningar

1. Alla spelningar som läggs upp måste vara publika musikevenemang. De får inte avse slutna sällskap eller privata tillställningar.

2. De flesta typer av musikevenemang tillåter vi men inte musiktävlingar och skolavslutningar.

3. Musikevenemang där artister behöver betala för att få spela är inte tillåtna. Vi rekommenderar även att inblandade aktörer kring ett musikevenemang garanterar någon form av intäktsmodell för musikerna. Läs mer om våra förslag och arbetet om oss.

4. Det är ej tillåtet att skapa spelningar som inte existerar. De kommer att plockas bort om det bedöms att spelningarna är felaktiga.

Senast uppdaterad: Maj 2016