Vår vision

Få fler att uppleva den levande musiken och förbättra villkoren för de mindre aktörerna i branschen.

Våra syften är att:

• Förmedla bra information om livemusik
    För att publiken ska hitta spelningar och faktiskt ta sig dit krävs bra information, framför allt när det gäller ny publik. Vi gör det enklare för publik och fans genom att presentera Stockholms livemusik med viktig information.
  • Promota artister
    För att artisterna ska nå en större publik hjälper vi dom att nå utanför sitt eget kontaktnät. Vi erbjuder även kontakter med arrangörer och scener och jobbar för att lyfta fram fler kvinnliga musiker.
  • Ge de mindre aktörerna bättre förutsättningar
    För att kunna förbättra villkoren i branschen bygger vi just nu upp ett samarbete med stadens musikföreningar och aktiva musikevenemangsaktörer. Det handlar om att öka musikernas ersättning, att skapa jämställda och rättvisa arbetsförhållanden och att underlätta arbetet inför musikevenemang.

Hur fungerar webbsidan?

Meramusik.se fungerar som en öppen plattform där allt material byggs upp av våra användare.
Det är gratis för alla besökare att registrera en användare och logga in. Som inloggad kan man följa sina favoriter för att få tips om fler spelningar och skapa en egen spelningskalender.

Artister, scener och arrangörer kan även skapa en profilsida utan kostnad. Profilsidorna fylls med bland annat musik, video och bilder vilket gör det enklare för publiken att upptäcka nya band, ställen eller klubbar så att fler hittar till stadens livemusik.

Vår historia och framtid!

2015
Den 27 februari 2015 lanserades plattformen Meramusik.se efter att vi ett par år tidigare såg möjligheten genomföra vår idé att starta en verksamhet med syften likt ovan. Vänner, artister och arrangörer som påpekat samma problem gav sin feedback på vår betaversion som senare ledde fram till vår lansering. I samtal med de som registrerat sig har nya önskemål dykt upp, några har vi redan förverkligat. Tyvärr nämnde en del artister att det fortfarande är förekommande att artisterna indirekt betalar för att få spela eller att lovad ersättning inte utbetalats.

2016
Efter fjolårets samtal har vi därför förtydligat i våra användarvillkor att vi tar inte tillåter musikevenemang av typen Pay to Play. Under detta år kommer vi föra djupare dialoger med våra arrangörer och scener för att hitta bättre lösningar för intäkter. Vi planerar att till hösten släppa nya funktioner för vår plattform, bl.a. för artisternas releaser av nytt material.

2017 ->
Vi anser att det behövs ännu fler smarta lösningar för att få fler att uppleva Stockholms livemusik. Vårt arbete kommer fortsätta i denna riktining och med effekten av en större publik kommer vi i nästa steg kräva att musikerna garanteras en möjlighet för ersättning vid musikevenemang. Detta är något vi vill hjälpa de mindre aktörerna att förverkliga.