Adora Eye debuterade 2012 med Ep’n ”The devil and my black sunday bird”, där bl.a två utav låtarna gästas av Amanda Bergman (Amason). 

Innan hade personen bakom Adora Eye (Jimmy Skeppstedt) lagt mest tid på att vara trummis, och turnerat flitigt i Usa, Europa och Asien. Ibland som support till band som WovenHand, Depeche Mode och Sisters of Mercy.

Runtomkring EP-debuten lades trumpinnarna på hyllan. Adora Eye och singer/songwriter-landskapen fick ta mer plats.

I januari 2016 släpptes debutalbumet ”If you need a king, I’ve been prepared all my life”, och turnéer i bl.a Tyskland, Malaysia, Vietnam och Kina har avverkats.

Låtarna handlar oftast om kantiga...

Genrer: Indiefolk, Singer/Songwriter

Indiepop med hög intensitet och närvarokänsla.

Castlewoods är en brinnande indiefolkskog. Ett band med rötter i Americana- och singersongwritertraditionen med influenser som Kate Bush, Nick Drake och Fleetfoxes.

2016 släpper bandet sitt debutalbum “Penguin”. Castlewoods präglas av en aldrig sinande energi, kärlek och vilja att leva med musiken. Nu är tiden inne för att lyfta och spridas över världen!

Sofia Mono (Sofia Assarson) och Maja Kali (Maja Fredriksson) träffades under en repetition inför en turné med reggaebandet Bellaroush. Kärleken till musik, stämsång och förmågan att kunna mötas i ett gemensamt musikaliskt uttryck ledde till att de...

Genrer: Indiefolk, Indie, indierock, Pop, singersongwriter

De går vid namn Frida Svensson och Claes Larsson, de två halvorna som utgör duon Cohort Of Two. En nyfikenhet ligger som grund i projektet som startades hösten 2010. En fråga om två var tillräckligt för att vara en helhet. Inte en soloartist eller en regelrätt duo utan ett band på två, en skara på två. Just vad namnet betyder, Cohort Of Two - ”En skara på två”. Så med gitarrer, piano, två sångare och ett och annat hemmasnickeri så ger de sig ut i den jakten. 
Genrémässigt kan de härledas lite varstans. Från folk via blues, genom jazzen och vidare till någon form av pop. Det är kanske svårt att sätta i ett fack men de är inte svårt att höra att det är de som spelar. Ett sound som är...

Genrer: Indiefolk

HELGA är en singer-songwriter som härstammar ifrån Dalarna och startades under juni månad år 2016. Musiken bygger på att fånga en atmosfär, en sådan som naturligt har hämtats och inspirerats från Sveriges egna natur. Med gitarren som huvudinstrument läggs grunden till alla låtar och utöver det formas musiken utifrån de visioner som hon har över individuella låtar. Musik som folk, metal, klassisk och blues influerar skapandets process för att uppnå alla mål. Oavsett om en violin används bidrar det till visionen och musikens helhet och resultatet blir alltid HELGA. Låtarnas tema cirkulerar ofta om djupa ämnen som i sin tur lämnar ett vemodigt fingeravtryck till musiken.  Ämnen som allt...

Genrer: Singer-Songwriter, Folk, Rock, Indiefolk

Jon Magnusson is an indie folk songwriter/artist/producer and also independent music promoter from Stockholm, the picturesque capital of Sweden. The music he writes and plays is often plain folk with a touch of rock and punk influences and an occasional jazzy beat thrown in to keep listeners on their toes. Most of all, it’s his thoughts and feelings put to lyrics and chords that are encouraging people to hear more of his repertoire that’s now being shared with the world- enjoy!

Genrer: Indie, Folk, Indiefolk, Indie Rock, Indie Pop, Singer/Songwriter

© Copyright MeraMusik

website by Coloredweb