Anton Essinger, singer/songwriter, född och uppvuxen med akustiska och elektriska gitarrer på den skånska landsbygden. Anton spelar indie folk och i hans musik är texterna centrala och får gärna smakas på, precis som det manande och omsorgsfullt diktade gitarrspelet.

Genrer: Indie, Folk

Med uppriktigt och ärligt låtskrivande och drömlika folkmelodier, har Atlantic Francis ett nostalgisk beatleskt sound byggt kring den starka vänskapen mellan bandmedlemmarna.

Bildat i Stockholm och bestående av gitarristerna Johan Macdonald och Victor Norberg, basisten Jesper Karlsson, och trummisen Olof Olterman Arvidsson, namgav bandet sig efter Atlanten och sjöjungfrun Francis.

Som nära vänner från gymnasiet spelade de på gator och torg i olika städer runt om i Sverige. Skrivande på sina egna låtar började de spela på mer etablerade venues i Sverige, norra Europa och USA. Men vart de än åkte kunde de inte motstå att ställa upp sina instrument och börja spela...

Genrer: indiepop, Folk, Rock

Singer/songwriter från Stockholm som redan i tidig ålder imponerade stort med sin musikalitet och sina starka låtar.

Samarbeten och lovord i bagaget representeras av allt från Max Martin till Ane Brun. Nyligen spelade hon in "Open your eyes" producerad av Fredrik Swahn (the amazing) som finns att streama på soundcloud. Hennes musik för tankarna till andra grymma artister som Feist, Kathleen Edwards.

Genrer: Folk, Pop

Boulevarder av glas spelar Emma Augustssons visor på svenska. Någon lär ha sagt: "Med texter som kan få den mest inskränkta surkart att bli eftertänksam för en stund och melodier som inte tar några omvägar till hjärtat lämnas ingen oberörd av Emmas musik."

Genrer: Acoustic, Blues, Classical, Electronic, Folk, Singer-Songwriter

Cornelia Wiebols som går under artistnamnet Coria är en singer/songwriter från Stockholm med gitarren vid sin sida. Med sitt breda register och vibrato är hennes sound eget och nyskapande. Musiken grundar sig i akustiskt pop med inslag av indie, folk, soul och jazz. Det blir en kväll där melodier, text, harmonier och speciellt känsla ligger i fokus.

Genrer: Singer-Songwriter, Pop, Folk, Indie

Adam Lindberg har spelat solo under namnet Ek sedan hösten 2014. Nu är första albumet "She was a Vagabond" under inspelning. Releasen kommer släppas inom kort i samband med flera spelningar i Stockholm. Håll utkik!!!

Genrer: Singer Songwriter, Folk

Norrländskt vemod kombinerat med amerikansk folkmusik. Går det? När man hör Fluru spela inser man att det går alldeles utmärkt. Namnet Fluru betyder "rufsig i håret" på jämtländska och både namnet och bandets grundare Malin härstammar från Jämtland. Inspirerad av norrlands vyer med höga berg, djupa sjöar och storslagen natur, och med en enorm kärlek till amerikansk folkmusik och country, har Fluru ett helt unikt sound som både berör och lämnar ett avtryck.

Fluru hade sin första spelning i februari 2014. Det är alltså ett rykande färskt band vi har att göra med, och som du förmodligen kommer att se på en hel del folkscener framöver. Förutom att spela live är Fluru just nu i full...

Genrer: Folk, Country

gustafemanuel is a singer- songwriter from Uppsala, Sweden. The music is written by Gustaf Ericson and lyrics by Gustaf Ericson and Lincoln Youree.

gustafemanuel is most times playing with a band that includes Johan Vegelius (Keys), AnnaCarin Lundgren (Vocals) and Julia Ivansson (Percussion/Drums).

Genrer: Folk, Singer-Songwriter

HELGA är en singer-songwriter som härstammar ifrån Dalarna och startades under juni månad år 2016. Musiken bygger på att fånga en atmosfär, en sådan som naturligt har hämtats och inspirerats från Sveriges egna natur. Med gitarren som huvudinstrument läggs grunden till alla låtar och utöver det formas musiken utifrån de visioner som hon har över individuella låtar. Musik som folk, metal, klassisk och blues influerar skapandets process för att uppnå alla mål. Oavsett om en violin används bidrar det till visionen och musikens helhet och resultatet blir alltid HELGA. Låtarnas tema cirkulerar ofta om djupa ämnen som i sin tur lämnar ett vemodigt fingeravtryck till musiken.  Ämnen som allt...

Genrer: Singer-Songwriter, Folk, Rock, Indiefolk

I Wish I Was a Fish is a solo project by Frida Teresia Svensson. A piano, a guitar, her voice, an accordion, percussion and some friends are her tools.

Genrer: Folk, Pop, Acoustic

© Copyright MeraMusik

website by Coloredweb