KajHolst

Genrer: Rock
  • Mats Borg - Trummor
  • Rickard Donatello - Bas
  • Michael Uv Westerlund - Gitarr & Vox.

KajHolst formerades i Stockholm i augusti 2013 och består av Mats Borg, trummor, Rickard Donatello, bas samt Michael Uv Westerlund, gitarr & vox.

Musiken har sina utgångspunkter i tidig New York-rock med artister som Reed, Smith, Dolls och Suicide men också tydliga referenser till Bowie och Iggy Pop samt en doft av 70-talshårdrock. Dessa ingredienser tillsammans med ett eget unikt sound blir just KajHolst.

Innan KajHolst bildades var Rickard och Michael medlemmar i Screamin’ Mother som i slutet av 90-talet släppte ett kritikerrosat album på Roadrunner och som under ett par intensiva år turnerade flitigt i Europa. Michael sjöng även i Playground International (som bl.a. fick en guldskiva för singeln And Then the Tears Came i filmen Hamilton), medan Rickard bl.a. spelat med Stefan Sundström och Roger Karlsson så väl som punklegenden Johan Johansson. På sitt håll var Mats med och bildade ett av Sveriges mest inflytelserika punkband: Grisen skriker men har, bland många andra, även turnerat med Jakob Hellman.