Castlewoods

Genrer: Indiefolk, Indie, indierock, Pop och singersongwriter
  • Sofia Mono Assarson
  • Maja Kali Fredriksson
  • Johanna Lannerö (trummis på utvalda live gig samt på albumet)

Indiepop med hög intensitet och närvarokänsla.

Castlewoods är en brinnande indiefolkskog. Ett band med rötter i Americana- och singersongwritertraditionen med influenser som Kate Bush, Nick Drake och Fleetfoxes.

2016 släpper bandet sitt debutalbum “Penguin”. Castlewoods präglas av en aldrig sinande energi, kärlek och vilja att leva med musiken. Nu är tiden inne för att lyfta och spridas över världen!

Sofia Mono (Sofia Assarson) och Maja Kali (Maja Fredriksson) träffades under en repetition inför en turné med reggaebandet Bellaroush. Kärleken till musik, stämsång och förmågan att kunna mötas i ett gemensamt musikaliskt uttryck ledde till att de oundvikligen ville fortsätta det musikaliska samarbetet och bandet Castlewoods tog sin form. Namnet skvallrar om göteborgpatriotism och bandet bildades i en stuga i Slottskogskolonin där Castlewoods vindlande melodier och kärva stämmor växte fram.

Under Castlewoods ca tvååriga existens har bandet hunnit turnera i både Sverige, Indien och Tyskland. I bakfickan finns nu 50 spelningar, samarbete med José Gonzales med låten Leaf off / the cave och en inspelad fullängdare som kommer att släppas i september 2016. Skivan består av 9 låtar som hittat sin form i Studio Music Amatic på tredje långgatan i Göteborg.

I december 2015 turnerade Castlewoods med META PROJECTS i Tyskland, Holland och Österrike.

Bandet spelar oftast som duo men har grymma musiker med sig live vid större spelningar. Framförallt trummisen Johanna Lannerö som satt en stor prägel på kommande platta.

SAGT OM CASTLEWOODS

“Uttrycksfull sång som får en att lyssna och beröras.. “

“Indiepop med hög intensitet och närvarokänsla..”

“Musiken går ifrån att vara drömsk och lekfull till mäktig och allvarsam..”

Gruppmedlemmar

Sofia Mono Assarson: gitarr, sång, munspel, flöjt, medlodica,orgel.

Maja Fredriksson: gitarr, sång, trombon, klockspel, piano, orgel.

Som trio med Johanna Lannerö: trummor, slagverk