Atlantic Francis

• Victor Norberg
  • Olof Olterman Arvidsson
  • Jesper Karlsson

Med uppriktigt och ärligt låtskrivande och drömlika folkmelodier, har Atlantic Francis ett nostalgisk beatleskt sound byggt kring den starka vänskapen mellan bandmedlemmarna.

Bildat i Stockholm och bestående av gitarristerna Johan Macdonald och Victor Norberg, basisten Jesper Karlsson, och trummisen Olof Olterman Arvidsson, namgav bandet sig efter Atlanten och sjöjungfrun Francis.

Som nära vänner från gymnasiet spelade de på gator och torg i olika städer runt om i Sverige. Skrivande på sina egna låtar började de spela på mer etablerade venues i Sverige, norra Europa och USA. Men vart de än åkte kunde de inte motstå att ställa upp sina instrument och börja spela för den passerande publiken på gatorna.

Vad publiken kommer ihåg är den enkla självsäkerhet som sångaren förmedlar genom att uppsluppet prata med publiken som om han talade till människorna på Stockholms gator.

Atlantic Francis in New York